Jak zpomalit stárnutí s těmito anti-age látkami

Jak zpomalit stárnutí s těmito anti-age látkami

Touha po věčném mládí, kráse a zdraví je lidem přirozená od nepaměti. Jak tedy zpomalit stárnutí? Neexistuje období, kam sahá lidská paměť, kde by právě tyto kvality nebyly oslavovány a vyzdvihovány. Ve středověku se alchymisté snažili vynalézt elixír mládí a bohatí šlechtici za jejich pokusy utráceli nemalé jmění. V moderní době jsme se zejména díky obrovskému posunu vědy k tomuto zázračnému elixíru přiblížili. Faktem je, že zatím neexistuje zázračný recept, který by dokázal stárnutí úplně zastavit. Přesto však existují principy, které stárnutí obecně zpomalují – vyvážená strava, přerušovaný půst, dostatečný pitný režim, pravidelný pohyb, psychická pohoda a eliminace stresu, pravidelná ochrana před sluncem, správná péče o pleť apod. Současně existuje i celá řada látek, které dokážou alespoň částečně zpomalit čas, a tak oddálit projevy stárnutí organismu.

Touha po věčném mládí, kráse a zdraví je lidem přirozená od nepaměti. Neexistuje období, kam sahá lidská paměť, kde by právě tyto kvality nebyly oslavovány a vyzdvihovány. Ve středověku se alchymisté snažili vynalézt elixír mládí a bohatí šlechtici za jejich pokusy utráceli nemalé jmění. V moderní době jsme se zejména díky obrovskému posunu vědy k tomuto zázračnému elixíru přiblížili. Faktem je, že zatím neexistuje zázračný recept, který by dokázal stárnutí úplně zastavit. Přesto však existují principy, které stárnutí obecně zpomalují – vyvážená strava, přerušovaný půst, dostatečný pitný režim, pravidelný pohyb, psychická pohoda a eliminace stresu, pravidelná ochrana před sluncem, správná péče o pleť apod. Současně existuje i celá řada látek, které dokážou alespoň částečně zpomalit čas, a tak oddálit projevy stárnutí organismu.

Jak zpomalit stárnutí vnitřní i vnější

Stárnutí naší pokožky ovlivňuje mnoho věcí. S některými věcmi nemůžeme nic dělat, některé naopak můžeme ovlivnit. Jedna věc, kterou nemůžeme změnit, je přirozený proces stárnutí. Hraje klíčovou roli. Časem se nám všem objevují viditelné linky na obličeji. Je přirozené, že naše tvář ztrácí část své mladistvé plnosti. Všímáme si, že je naše kůže tenčí a sušší. Naše geny do značné míry řídí, kdy k těmto změnám dojde. Lékařský termín pro tento typ stárnutí je „vnitřní stárnutí“. Můžeme však ovlivnit jiný typ stárnutí. Předčasné stárnutí může velmi snadno způsobit náš životní styl a životní prostředí. Lékařský termín pro tento typ stárnutí je „vnější stárnutí“. A právě dodržováním určitých preventivních principů jeho účinky můžeme efektivně eliminovat. Jinými slovy, když ke svému životnímu stylu přistupujeme komplexně.

Anti age bojovníci

Stárnutí je sice přirozený proces, avšak není potřeba se mu zcela odevzdat. Existuje celá řada anti-aging látek, které mají velmi blahodárné účinky pro organismus, celou řadu zdravotních benefitů a přirozeně podporují také zdraví a dlouhověkost.

L-Carnosine

L-Carnosine je dipeptid, tedy protein složený z dvou aminokyselin (β-alanine-L- histidine). Je to 100% přírodní látka, která se v organismu nachází ve vysoké
koncentraci v kosterních svalech, srdečním svale, v mozkové tkáni, v pokožce i v žaludku. Má silné antioxidační účinky. To znamená, že chrání buňky DNA před oxidací a tím před poškozením a současně i před volnými radikály, které buňky rovněž poškozují nebo dokonce usmrcují. Kromě samotné ochrany buněk, poškozené buňky i obnovuje, čímž prodlužuje jejich životní cyklus, zvyšuje jejich dělení, a tak neustále zabezpečuje zdravé fungování celého organismu.

Kromě jiného podporuje tvorbu kolagenu, který je zodpovědný za pevnost pokožky. Při jeho nedostatku a poškození ztrácí pokožka pevnost a pružnost a vznikají vrásky. V roku 1999 Australský výzkumníci potvrdili, že L-Carnosine má schopnost dělení buněk o něco větší jako je tomu u normálních buněk. Buňky se dělí přibližně 50krát. Jakmile má však buňka dostatek L-Carnosinu je schopná se dělit 60 a vícekrát, a právě se prodlužuje nejen život buněk, ale v konečném důsledku i celého organismu, což má i blahodárný vedlejší efekt – zpomalení stárnutí.

Resveratrol

Jak už to v přírodě bývá, rostliny mají v rukávu několik chytrých triků. Jedním z takových triků je resveratrol, přírodní polyfenol a fytoalexin, které rostliny produkují jako odpověď na zranění nebo na obranu před útokem patogenů, jako jsou bakterie nebo houby. Schopnost resveratrolu vychytávat volné radikály může také prospívat pleti, protože oxidační stres je jednou z hlavních příčin stárnutí pleti. Kromě vysávání volných radikálů má resveratrol také schopnost vyvolat produkci dalších antioxidantů, které poskytují pokožce další ochranu.

Má také fytoestrogenní vlastnosti a může pomoci zastavit úbytek kolagenu a pružnosti pokožky. Pomáhá také redukovat nepravidelnou pigmentaci pokožky, což vede ke svěžejšímu a mladistvějšímu vzhledu. Je rovněž účinný při snižování rizika srdečních onemocnění, pomáhá snižovat krevní tlak tím, že snižuje tlak na stěny krevních cév při pumpování krve a má také pozitivní vliv  na krevní tuky. Snižuje cholesterol snížením účinku enzymu, který kontroluje tvorbu cholesterolu. Působí pozitivně také na mozek (má pozitivní vliv na kognitivní úpadek) i srdce.

Kolagen

Kolagen je nejčastěji se vyskytující protein v těle. Tvoří asi 30% jeho celkových bílkovin. Je základním stavebním kamenem kůže, svalů, kostí, šlach a vazů a dalších pojivových tkání. Nachází se také v orgánech, krevních cévách a střevní výstelce. Absence kolagenu způsobuje ztrátu pružnosti a oslabení pevnosti pokožky. Ta je rázem méně odolná vůči negativním vlivům okolního prostředí. Odbouráním kolagenu dochází k porušení struktury elastických vláken v pokožce, a tím i k tvorbě vrásek. Naopak jeho pravidelným doplňováním dochází k podpoře pružnosti pokožky, eliminaci drobných vrásek, dokonce k posílení vlasů a nehtů.

← Starší článek Novější článek →

Nejnovější články

RSS
Vyhrajte 50% slevu na celý nákup

Vyhrajte 50% slevu na celý nákup

Od Vladimir Drozd

Potřebujete si doplnit zásoby svých oblíbených produktů Ramissio? Nebo chcete vyzkoušet některou z našich novinek? Zapojte se do naší soutěže na instagramovém nebo facebookovém profilu a vyhrajte jeden ze...

Číst více
Zapojte se do soutěže o kolagenovou směs Rays Anti-age Grep

Zapojte se do soutěže o kolagenovou směs Rays Anti-age Grep

Od Vladimir Drozd

Vyzkoušejte své štěstí a zasoutěžte si na našem instagramovém nebo facebookovém profilu o oblíbený Rays Anti-age s grepovou příchutí. Kolagenová směs kombinuje velmi účinné látky...

Číst více