Páče o nitro je stejně důležitá jako péče o tělo – zdravé tělo, zdravý duch

Páče o nitro je stejně důležitá jako péče o tělo – zdravé tělo, zdravý duch

Jak na zdravé tělo a zdravého ducha? Sri Chinmoy, indický spisovatel a guru řekl: „Veselá mysl vždy byla dokonalým průvodcem zdravého těla.“ Avšak v dnešní uspěchané době jsme více než kdykoliv dříve obětí stresu. Snažíme se obstarat rodinu, děti, plnit naplno své pracovní povinnosti, stihnout přátelé a do toho nás média dennodenně bombardují jednou špatnou zprávou za druhou. Upřímně – tohle všechno vytváří dokonalou půdu pro vznik stresu. Naši předkové byli možná více v ohrožení života, avšak většina z nich nemusela plnit termíny, splácet hypotéky a leasingy apod. Ano, každá doba přináší své výzvy, a ačkoliv po materiální stránce jsme se neměli nikdy lépe, tak na druhou stranu jsme asi nikdy v minulosti nebyli tak silně vystavěni dlouhodobému stresu. V tom všem shonu nám může připadat vedlejší starat se o svůj duševní klid a pohodu, avšak právě tato péče nám může pomoci překonávat mnohé nástrahy civilizovaného světa.

Zdravé tělo, zdravý duch

ROVNOVÁHA TĚLA A DUŠE, AŤ JE ZDRAVÉ TĚLO A ZDRAVÝ DUCH


Slyšeli jste už někdy termín kalokagathia? Je to idea, kterou vyznávali už staří Řekové, která spočívá v rovnováze mezi duševní a fyzickou složkou osobnosti. Jsme stále mnohem více zvyklí starat se o svá těla. Už jsme se naučili celkem dobře jíst, pravidelně se věnujeme určitému sportu, avšak mnozí z nás stále zanedbávají také duševní očistu. Jinými slovy, pokud chcete prožívat svůj život harmonicky, věnujte pozornost také své psychické pohodě – choďte pravidelně do přírody, podnikejte občas dlouhé túry, kde si nejen vaše tělo fyzicky mákne, ale také si přitom odpočine vaše mysl. Zkuste také chodit co nejvíce na boso. Ve městě to nemá moc smysl, ale jakmile se ocitnete v parku, zujte si boty a vychutnejte si kontakt se zemí. Kontakt se zemí nás skutečně uzemňuje, jak fyzicky, tak psychicky. Pokud rádi sportujete, dávejte přednost sportům na čerstvém vzduchu. Klimatizované fitness je cool, ale svoje buňky dobijete mnohem lépe, když se nadechnete v lese nebo na louce. A hýbejte se! Opravdu, zařaďte pohyb do svého života jako svou každodenní rutinu, rituál. Nejlepší bude, když s ním začnete den – jógou, protažením, během, základními cviky, to už je na vás. Není lepší začátek dne, než jako první věc rozproudit krev v těle a aktivovat svoje buňky, včetně těch mozkových. Ve zdravém těle se zdravý duch udržuje mnohem snadněji.

TĚLO NIKDY NELŽE


Naše tělo je úžasné. V jistém smyslu je to dokonalý biologický stroj a současně náš nejupřímnější přítel. Na rozdíl od naší mysli, nemá tělo žádné metody, jak nám lhát. Tělo jen pravdivě odráží, jak se o něj staráte, a protože je neoddělitelné od našeho vnitřního světa, dává nám také vědět, pokud se mu dostatečně nevěnujeme. Je velmi důležité, abyste odpočívali, když se cítíte vyčerpaní, abyste respektovali varovné signály vašeho těla – vyčerpání, dlouhotrvající únavu, nespavost, nadměrné pocení, vysoký tlak, problémy s dýcháním, trávením apod. Nepodceňujte jeho moudrost, zastavte se a zeptejte se sami sebe, jak se skutečně cítíte. A jakmile máte problémy dlouhodobě, nezametávejte je pod koberec, řešte je, nebo vás dříve či později doběhnou v podobě nemoci, kdy už budete donuceni se na svůj životní styl skutečně pečlivě zaměřit a změnit ho.

PEČUJTE O SVÉ NITRO JAKO RAYS PEČUJE O VÝŽIVU VAŠICH BUNĚK

Naše vize je jednoduchá – dopřát tělu to nejlepší, což znamená dopřát buňkám to nejlepší. Protože jen zdravé tělo nám skutečně slouží – kvalitně a dlouho. A ani v dnešní době nefungují žádná instantní a krátkodobá řešení, přestože se nás o tom snaží přesvědčit takřka všechny sociální sítě. Pokud nechceme jenom dobře vypadat po fyzické stránce, ale současně se cítit dobře i po stránce psychické, je potřeba o sebe pečovat pravidelně, nejlépe každý den. Ideální je začít s pozorností věnovanou nám samým hned ráno. Nehledejte žádné výmluvy, že nemáte čas, že máte rodinu, děti, manžela, termíny apod. I kdybyste si měli dopřát 10 minut, udělejte to. Pokud zatím nemáte žádný svůj pravidelný rituál, můžete si ho vytvořit s nápojem Rays. Zastavte se, zhluboka nadechněte, poděkujte novému dni a aspoň trochu se protáhněte a hydratujte se velkou sklenicí kolagenového elixíru mládí a dlouhověkosti. Nemusíme dělat kdovíjak složité věci, abychom se cítili dobře. Stačí na sebe prostě jen úplně nezapomenout, dopřát prostor a čas jen nám a nikomu jinému a užít si to naplno bez výčitek. Vaše psychika to ocení.

 

← Starší článek Novější článek →

Nejnovější články

RSS
Vyhrajte 50% slevu na celý nákup

Vyhrajte 50% slevu na celý nákup

Od Vladimir Drozd

Potřebujete si doplnit zásoby svých oblíbených produktů Ramissio? Nebo chcete vyzkoušet některou z našich novinek? Zapojte se do naší soutěže na instagramovém nebo facebookovém profilu a vyhrajte jeden ze...

Číst více
Zapojte se do soutěže o kolagenovou směs Rays Anti-age Grep

Zapojte se do soutěže o kolagenovou směs Rays Anti-age Grep

Od Vladimir Drozd

Vyzkoušejte své štěstí a zasoutěžte si na našem instagramovém nebo facebookovém profilu o oblíbený Rays Anti-age s grepovou příchutí. Kolagenová směs kombinuje velmi účinné látky...

Číst více